Thursday, December 8, 2011

suka cuka



l video



da tgok video kat atas??lately aku tak tauknapa aku suka dgr lagu tu...
korg pkir sbb apa???*na tny org,org bkan tau pon denggss...............
entala...sbb lagu ni unik kottt...tapi bg aku lagu ni best.... best mcm mana
tu aku pon tak le na describe...na dijadikan cerita hbis bdak bilik aku..
dok nyanyi lagui ni jugak...sebab apa??? sebab aku buat ringtone fon aku..
sumpah klaka...happy jer bila dgr lagu ni...ye la kan...lagu dulu2 kan EVERGREEN..
tapi sayang penyanyi ni da arwah da...(sedekahkan al-fatihah ye)
kepada allahyarham datuk amad jais....biduan negara yang tersohor 
k la korg... enjoy k,,,
tata titi tutu 
tut
tut
tut
tut
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
daaaa

Wednesday, November 9, 2011

abah aku.

Assalam...
hah,,,ari ni aku na cite pasai
bapak aku...
 *alah dari tajuk pon korg tau kann
So, mesti korg na tau sebenarnya aku 
na cite pasal ttg 'abah'
First of all aku na menyatakan yg aku bangga
jadi anak kepada




MD YAHAYA BIN SARDI
selain menjadi peneroka sepenuh masa
actually takdellah full time,sebab skrg sawit da tebang,
hihihhihi
dan apa yg membuatkan aku bertambah bangga
dkat bapak aku 
sbb bapak aku menjadi org penting sewaktu 
HARI RAYA AIDILADHA @ korban @ haji dan sewaktu dgn nya..
penting macam mana???
haruslehhh penting...
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

/
/
/
/
/
/
/
/
/
penting sebagai
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
/
/

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
PENYEMBELIH LEMBU
*actually semua boleh

U NAME IT!!! Okayyy

apa yg buat aku bertambah tambah bangga
adalh dekat Felda aku tak ramai penyembelih lembu...
ada dalam 3 org je...
*aku ckap ni untuk Felda Simpang Waha sahaja
yg Bukit Easter ataupon Bukit Waha aku tak amik port..
hahahaha
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

/
/
/

gaya abah yang stylo...hiihih

time ni lembu yang ketiga untuk disembelih..
apa yg menyenangkan kojer bapak aku ialah 
pabila lembu da tombang
bapak aku just keluar kan 
PARANG 
so called 'senjata'
cehwaahhhh senjata u..
hahahaha

berserah je muka lembu ni...suka!

time ni kelam gila..



parang yg tajam yeay...



mooooo....berserah je..

habis riwayat seekor lembu..

masa ni la kita takbir ramai-ramai memuji namaNya..
dan masa ini jugalah...bapak aku menarik nafas lega...
sebab settle satu...
tapi tak bole balik lagi 
kerana ada lagi 7ekor lembu
lagi untuk dikorbankan...
tapi kat sini aku tak sempat ikut semua tempat yg dekat-dekat je 
aku join..sebab maklumlah time tu aku kurg sihat...
tapi aku gigih kan jugak..
semata mata nak snap-snap..
harussllaaaa...
newbies sesangat kannnn..








ni lembu yang ke 4


hehehe "sonang aje" dalam hati abah berkata..

kesain abah da penat da tu...


done! Allahuakbar..

ok la sebenarnya banyak lagi trip yg bapak aku
kna pergi tapi aku terus balik..
sebab masa tu gerimis...
aku tanak makin parah selesema aku...
nnt takde saper na snap2 event lain kann...
haruslaaa jaga kesihatan...
 
samapi jumpa papai..















Monday, October 24, 2011

wishlist

Assalam...hi peeps
*cehwaah..aku da pandai guna peeps..
apa maksud dia aku puun tak tau..

first of all, aku  na say thnx to my follower
*baru tigo org je pon
ADA AKU KISAH!
bak kata org kna la hargai org yg follow kita...
tak gitu mariaaa?!

pape je la aku merepek ni
ok ok ok
kita pergi ke topik yg sebenornya...


citer mcm gini..
ingt tak post aku aku sebelum ni..???
alah yg aku kata aku masuk contest
Tropicana Twister
http://www.tropicanatwister.com.my/

tau kannnn???
dan dengam kuasa Allah...
aku mnang tempat ketiga
ketiga tau ketiga...
yg membawa pulang seketul 
KAMERA DSLR




aku pemenang no 5 untuk 
hadiah yg ke-3 okayy....
first time aku tgok nama aku terpampang kat situ
aku macam sik percaya...
aku bukak byk kali
ye la aku na kompem kan la
tkut sala nama ker apa ker
sampai aku soruh membe aku baca 
betul ke idak ni??
tkut mata aku je yg sala..
yg aku suka dia ckap apa?


"eh nua kau mnang la.."
ALHAMDULILLAH...


so called 'pintu rezeki' 



 ni la bgunan nyer..MENARA YAYASAN TUN RAZAK



sumpah pnat na CARI dan nak PERGI sini..


muka penat lepas hambik adiah nyer..


lpas tu aku dgan akak aku p makan kay McD dpan Lot 10.
mase tu pnat tak abis lagi..
fuhh!!!

TAPI BERBALOI!

MY FREE CANON 1100D




k bai..
salam jumpa!

Wednesday, October 12, 2011

contest

ari ni aku na citer pasal contest 
Tropicana Twister
.
.
..
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
..


hadiah idaman dari contest ni
adalah



;;;
;
;
;
;
;
;
;
;



Smoga aku dapat la....
tapi aku tak sure jenis DSLR nyer...
tpi yg penting kalau dapat apa2 DSLR bestt juga...
plus ia free...

Saturday, October 8, 2011